Cursus NHA - Hovenier

»
»
»
»
NHA - Hovenier
Tijdelijke actie! NHA
  • Gratis XL tablet bij elke cursus en opleiding!   

 
NHA - Hovenier Basisopleiding Thuisstudie

NHA - Hovenier

Het maakt niet uit welke seizoen het is, u vindt het altijd fantastisch om in de tuin te werken. Er is altijd wel iets wat u wilt veranderen in uw tuin zodat de tuin er nog mooier uitziet. U houdt van tuinieren en werken in de frisse buitenlucht. Zou u hiervan uw beroep willen maken? Dat kan met behulp van deze fantastische cursus. We vergroten uw kennis van tuinen en zullen u veranderen van een liefhebber in een expert. U kunt bijvoorbeeld uw eigen planten verkopen of een eigen kwekerij beginnen. We leren u ook hoe u als professioneel hovenier aan de slag kunt gaan en met welke tuinen u het meeste geld kunt verdienen. Ook bekijken we een stukje plantenbiologie zodat u ook weet waarom en hoe bepaalde dingen gebeuren.

Haal meer uit een tuin

Als u van tuinieren houdt, biedt deze cursus u alles wat u wilt. Het maakt niet uit of u aan de slag gaat met een grote of kleine tuin, elke tuin biedt een nieuwe uitdaging en kan een evenveel voldoening geven. Met onze hulp krijgt u het zelfvertrouwen om projecten aan te nemen. Het planten van fruitbomen of het aanleggen van een rotstuin? Het inrichten van een kas of het kweken van planten? In deze cursus leert u het allemaal.

Maak van uw liefhebberij uw beroep

U kunt van uw hobby uw beroep maken. Hoe? Dat leert u in deze sublieme cursus. Heeft u genoeg van uw kantoorbaan en zou u graag in de buitenlucht willen werken? We leren u hoe u uw droom kunt verwezenlijken en nieuw groen leven kunt creëren. We vertellen u meer over het werken in een kwekerij en hoe u een kwekerij kunt opzetten. Verder leert u tientallen zaken waarmee u als hovenier aan de slag kunt. We zullen u meer geheimen onthullen dan u zich kunt voorstellen!

Uw persoonlijke cursus

Om uw voortgang te volgen, kunt u opdrachten ter correctie insturen. Deze opdrachten worden nagekeken door uw persoonlijke coach, die u tijdens de cursus zal begeleiden. Dit betekent dat uw werk wordt nagekeken in een vertrouwde, vriendelijke sfeer. U kunt onbeperkt vragen stellen aan uw coach, die u gratis en onbeperkt advies geeft over alles wat te maken heeft met catering, ook als u al met uw eigen zaak bezig bent!

Cursus-inhoud

In de cursus komen onder andere de volgende zaken aan bod: gazons, hoe planten functioneren, groenten en fruit, bodem en bodemonderhoud, bomen, heesters en bloemen, bemesting, erfelijkheidsleer, ziekten, fysiologie en ecologie, kunstmatige omgevingen, onkruidbestrijding.

Verder wordt er in de cursus uitgebreid aandacht besteed aan het opzetten van een eigen zaak. Besproken worden onder andere:
• Hoe wordt u tuinarchitect?
• Uw eigen kwekerij opzetten.
• Uw eigen tuincentrum opzetten.
• Uw eigen winkel of groothandel opstarten.
• Zelfstandig hovenier worden.

Verder leren we u hoe u uw financiën bijhoudt en uw zaak onder de aandacht van potentiële klanten brengt. We leren u bijvoorbeeld hoe u met verbazingwekkend weinig geld kunt adverteren en heel veel succes kunt hebben! Unieke cursus!

Studeer in uw eigen tempo

U ontvangt de cursus in drie zendingen thuis. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons "studentenplaza" en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Kwaliteits-garanties en Acties

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet Erkende Onderwijsinstellingen) op het gebied van voortgezet onderwijs. Tevens heeft de minister alle MBO-opleidingen en de HBO Bacheloropleiding van de NHA erkend op grond van de WEB en WHW. Bovendien is de afdeling onderwijs ISO 9001 gecertificeerd.
Voor alle cursussen (excl. mbo en hbo) geldt bij inschrijven een proefperiode van 15 dagen.

Studieduur & Lesgeld


Vraag nu vrijblijvend de gratis studiegids voor deze cursus aan!

Deze opleiding wordt verzorgd door Opleidings-instituut NHA. Alleen in Nederland volgden al meer dan 1 miljoen cursisten hier hun (beroeps-)opleiding

* Dit zijn verplichte velden